понеделник, 29 юни 2009 г.

Други методи за намаляне на целулита

Други методи за третиране на целулита и за намаляването му, са също кремовете и масажите
Само че, резултатите се постигат, чрез комбинация от упражнения и лечение. Много от центровете за красота учат своите клиенти на специални упражнения, които да подсилят резултатите.
Ето едни от най-добрите упражнения за тази цел.
Сърдечносъдови упражнения:

Най-добрите упражнения за целулита са сърдечно-съдовите упражнения като ходене, джогинг или плуване. Тъй като целулита има общо с лоша циркулация, тези упражнения стимулират притока на кръвта и лимфната циркулация.
Това помага на мазнините попаднали в капан под кожата да се придвижат през кръвния поток и да бъдат изхвърлени от тялото ви. Сърдечносъдовите упражнения също насърчават изпотяването, което помага за изчистването на кожата от токсини и горят мазнини.
Тук е даден списък на сърдечносъдови упражнения и мускулите, които тренират:
Сърдечно съдови упражнения
Плуване - рамена, четириглав мускул, под коляно сухожилие, прасец, ръце
Ходене – четириглав мускул, под коляно сухожилие, крака, дупе, прасец, ръце
Колоездене – крака, дупе, четириглав мускул, под коляно сухожилие, прасец
Гребане – гръб, ръце, крака
Степер – крака, дупе, четириглав мускул, под коляно сухожилие, прасец
Хокей – крака, дупе, четириглав мускул, под коляно сухожилие, прасец
Другите най-добри упражнения за борба с целулита са анаеробните упражнения. Тези упражнения се слеят в определени засегнати от целулита участъци.
Най-добрия начин по който можете да елиминирате целулита е като градите мускули. За всеки половин килограм мускул, ще горите по 50 калории допълнително всеки ден.
Анаеробни упражнения

Анаеробните упражнения са идеални за намаляване на целулита, тъй като този тип упражнения се фокусират върху бедрата и хълбоците. Опитайте се да използвате силови уреди, които тренират определени участъци на тялото като: под коляното сухожилие, хълбоците и четириглавия мускул.
Анаеробните упражнения са важни, защото те помагат на мазнините да се преобразуват в мускули. Това е изключително полезно за слаби жени, които имат целулит, тъй като тези упражнения им помагат да се концентрират само върху частите на тялото, където имат целулит.
Упражнения с топка:
За упражненията с топката застанете с гръб към стената. Поставете топката точно зад гърба си и приклякайте.
Клякането с топката са по-удобни и лесни за правене, тъй като тя ви дава лек подскок.

Прикляквания с пейка:

Това упражнение също е доста лесно. Вземете пейка или стол и се преструвайте, че ще сядате на него. Приклякайте толкова ниско, колкото можете без действително да да сядате. После се изправете. Нека темпото да е бавно и стабилно, така че да чувствате бедрата, хълбоците и мускулите докато работят.
Стиснете бедрата си всеки път, когато се изправяте. Можете да правите колкото си искате клякания, но се уверете че ги правите в отделни серии.

Няма коментари:

Публикуване на коментар