събота, 29 август 2009 г.

ЕФЕКТИВНИ УПРАЖНЕНИЯ ЗА СТЕГНАТО ДУПЕ

Упражнения с гири
Вземете гири в двете си ръце. Застанете прави. Направете крачка напред с десния крак. Не се навеждайте, гърбът трябва да остане изправен. Сгънете левия крак в коляното, предната част на стъпалото трябва да бъде притиснато към пода, а коляното да се намира право над него. Отблъснете се с десния крак и се върнете в изходно положение. Повторете 8-12 пъти с всеки крак.

Изкачване на стъпало
Застанете изправени пред стъпало (височината му трябва да бъде около
40 см). Вземете гири в ръцете си. Поставете левия крак на стъпалото и пренесете тежестта си върху него. Подпрете се силно на левия крак, напрегнете неговите мускули и се качете на стъпалото, опитвайки се да не използвате десния крак. Повторете 8-12 пъти с всеки крак.

Повдигане на бедрата
Изходно положение: застанете на колене и длани. Леко напрегнете коремните мускули. Вдигнете крак, сгънат в коляното на 90 градуса, така, че бедрото да бъде на една линия с тялото. Повторете 8-12 пъти с всеки крак.

най-ефективните упражнения за седалището са обикновените полу-клякания. Седалищните мускули работят доста добре и при изкачване на стъпала и повдигане на бедрата.

1 коментар:

  1. Здравей,защо не се замислиш да качиш видео с упражненията, така ще ни е много по лесно да ги изпълним правилно.

    ОтговорИзтриване