петък, 10 септември 2010 г.

Най-ефективните моно диетиНай-ефективните моно диети 


Моно диетата представлява хранителен режим само с един основен продукт. При нея за няколко дни се отслабва с два-три килограма. Ето няколко класически моно диети:

Млечна диета: 
Киселото мляко е нискокалоричен продукт, който освен това е богат на полезни за организма вещества. В продължение на 3 дни трябва да ядете кисело мляко (по една чаша 5-6 пъти на ден), като не добавяте захар и по възможност подберете най-нискокалоричния вариант. За времето, през което спазвате диетата, ще отслабнете с 2-3 килограма. Ако не успете да удържите на монотонността и глада си, можете да добавите към диетичния си план плодове.

2 вариант:
Какво представлява диета с кисело мляко?
Диетата с кисело мляко води до загуба на 5 килограма за седмица
Предупреждение: Ако вашият стомах е чувствителен към млечни продукти, то тази диета не е подходяща за вас.
Оптимална масленост на млечните продукти - не повече от 4% мазнини на 100 грама!
Друго правило: не яжте КИСЕЛИ плодове! Можете да хапвате: ябълка, банан, круша, праскова, може и една шепа сушени сини сливи или стафиди.
Преди всяка хранене е желателно да се пие чаша минерална вода.
Закуска: 1 кисело мляко не повече от 4% масленост - 125 грама, 1 плод, чай с мед (20 г, една чаена лъжичка е 5 грама), или кафе с мляко

Втора закуска
Овесена каша или обезмаслено мляко - 100 гр.
Нискомаслена извара - 125g

Обяд:
Сварено яйце - 1 бр. (55 грама)
Салата (краставици, домати)
100 грама извара с плодове

Вечеря:
1 плод
1 неподсладено кисело мляко с не повече от 4% мазнини - 125g
Може да прилагате млечната диета от 3 до 7 дни, след консултация с лекар.
Ябълкова диета: 

Позволено е да се консумират 1-2 килограма ябълки на ден. Някои диетолози препоръчват диетата да се спазва 6 дни. През 1-вия и 6-ия ден се яде по 1 кг. ябълки, през 2-ия и 5-ия по 1,5 кг, а през 3-ия и 4-ия – по 2 кг. Ябълките може да ги ядете сурови, запечени или рендосани. За 6-те дни диета ще свалите 5-6 килограма.


Оризова диета: 
За ориза дълго се говори и не си струва отново да подчертаваме преимуществата му. За строгия вариант на диетата трябва да варите по една чаша ориз на ден и да го изяждате на няколко порции в течение на целия ден. Ако почувствате глад, можете да изядете 2-3 ябълки. По-щадящият вариант на оризовата диета позволява в менюто да бъдат включени не повече от 200 грама – зеленчуци, плодове или месо без много мазнини.
2 вариант:
Тази диета може да се спазва в продължение на 10 дни и обещава добри резултати.Прочиства организма от токсините, подобрява метаболизма, понижава килограмите.
Трябва ви купичка сварени оризови зрънца (в никакъв случай да не се преваряват!). Всяка сутрин на гладно (15 минути преди закуската) се пие половин чаша вода + 1 оризово зрънце. Втория ден половин чаша вода + 2 оризови зрънца. Третия ден - 3.Четвъртия ден - 4 и т.н., докато дните станат 29 (и съответно на 29-ия ден изпитите зрънца трябва да са 29). Правите почивка 10 дни и започвате втората част на диетата, но отзад-напред, т.е. започвате да пиете 29 зрънца, 28, 27, 26...с всеки ден намаляте по едно.
Ще се изненадате приятно! Успех!
3 вариант
Схема на оризовата диетата:
Оризовата диета е разчетена за 7 дни
Резултат: отслабва се 3 кг
Закуска: варено яйце, 60 г варен кафяв ориз
Обяд и вечеря: 90 г ориз, 90 г варено месо от риба или пилешко, домат
Няма коментари:

Публикуване на коментар