неделя, 18 октомври 2009 г.

Народна рецепта за хубава кожа


В хладилника ни със сигурност присъстват продукти с лечебни и разкрасителни свойства, доказани завинаги. Струват супер малко, а ефектът им върху кожата и косата е поразителен.
Пчелният мед с омекотяващите си свойства действа като истински балсам за повяхналата кожа. Той съдържа и антиоксиданти, които придават свеж и подмладен вид и премахват следите от стреса. Освен това в пчелния продукт се съдържа и водороден пероксид, който го прави отлично почистващо средство. Не са за подценяване и овлажняващите му свойства. Така гладкостта и нежността на кожата ви се запазват за по-дълго време.
Медът има неуспорими хранителни и лечебни свойства. Една лъжица мед сутрин повишава метаболизма и действа полезно за баланса на хормоните и горенето на мазнини. Той се усвоява от организма изцяло и е препоръчван още от Авицена като мощно средство за добра работоспособност, остър ум и услужлива памет.

Маска с мед и лимон за свежо лице:
лъжица мед и
сок от половин лимон.

Разбъркват се добре. Нанася се върху добре почистена кожа, без зоната около очите, действа 15 мин и после се измива с хладка вода. Ето една бърза и ефикасна маска с мед, която ще подобри свежестта на лицето ви.

Маска с мед и канела

Компоненти: една супена лъжица мед, половин чаена лъжичка канела (от пакетче).
Начин на приготвяне: смесете канелата и пчелния мед и разбъркайте добре.
Начин на употреба: нанесете сместа върху добре измитата кожа. Оставете да подейства 3-4 минути (маската леко щипе).
Измийте с хпадка вода. Нанесете овлажняващ крем или лосион.

Няма коментари:

Публикуване на коментар